When a man is tired of London, he’s tired of life!

donderdag 10 juni 2010

Day 4

Yesssss, eindelijk hebben we allemaal een goede nacht gemaakt. Je begint echt alles te wennen en je gaat alweer bijna naar huis. Dat is niet heel erg leuk want Londen is zo leuk en je hebt nog lang niet alles gezien.
Vandaag is ook de dag van de vrijheid en dat is wel heel erg leuk. Iedereen kan weer wat anders doen.
Sietze is naar het voetbalstadion Wembly gegaan. Eerst moesten ze met de metro ongeveer een half uurtje dat is echt heel erg lang maar als je achteraf waarvoor je het doet is dat wel heel erg leuk. In het stadion kunnen ongeveer 90.000 mensen dat is echt ontzettend veel. Zo’n groot stadion is er niet in Nederland dus dat is wel heel erg bijzonder. Zij kregen een rondleiding door het stadion heen. Het stadion is bedoeld voor de FA cup finale en voor het nationale team. Verder heeft het stadion een enorme kleedkamer. Ze zijn ook nog in de perskamer geweest, die is ook heel groot er kunnen ongeveer 100 journalisten in. Na het stadion had Sietze gewoon vrije tijd om door London te slenteren. Sietze ging met Simon en Ruben lekker een beetje rond wandelen. Londen is een hele mooie grote stad.
Elske Loes ging naar Harrods toe.

Dat is een heel groot warenhuis. Het is super duur maar wel heel leuk om rond te lopen. Soms is het zo streng dat je niet naar binnen mag omdat ze aan je kunnen zien dat je een toerist bent, dus dan koop je waarschijnlijk toch niets. Elske Loes en haar vriendinnen kwamen gelukkig wel naar binnen zonder problemen. Ze begonnen bij de eetafdeling. Dat was heel groot en ruim opgezet. Er hing wel een apart sfeertje. Alsof je je heel netjes moest gedragen, alleen mocht fluisteren en nergens aan mocht komen. Als je in Harrods bent moet je wel iets kopen als aandenken dus kochten de meiden thee en chocola. Ze gingen verder naar de tassen afdeling. Er lagen tassen van Gucci en Prada. Ze durfden de tassen niet aan te raken. Daar waren ze veel te duur voor. Uiteindelijk gingen ze naar de toeristenafdeling. Daar kochten ze nog lekkere snoepjes en toen gingen ze gauw weer uit Harrods. De rest van de middag konden ze weer, hoe kan het ook anders, shoppen.
Om 20.00 moesten we bij Cutty shark zijn en vanaf daar gingen we terug naar de bus over de nul-mediaan heen. Je merkt er helemaal niks van. Maar het is wel leuk om te zeggen natuurlijk.
En ja hoor, om 22.00 zit je in de bus tot heel vroeg de volgende ochtend Nederlandse tijd. Maar we moest ook nog op de boot en dat was wel heel erg leuk. Het is heel anders dan bij dag maar dat is logisch. Voordat we op de boot mochten gingen we met een grote groep voetballen op het parkeerterrein. Eigenlijk mocht dat niet dus op een gegeven moment kwam er een auto aanrijden met beveiliging. We moesten er mee stoppen en wel heel snel. Ze waren heel boos. Toen gingen we maar andere spelletjes doen. Maar deze keer zonder de bal.